Фінансовий облік ІІ: програма нормативної навчальної дисципліни - Фатенок-Ткачук, Алла Олександрівна; Fatenok-Tkachuk, Alla Oleksandrivna (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Дисципліна «Фінансовий облік ІІ» належить до переліку нормативних навчальних дисциплін за освітнім ступенем «Бакалавр». Результатом вивчення навчальної дисципліни є засвоєння теорії та практики ведення фінансового обліку на підприємствах різних форм власності. Завдання полягає в наданні знань щодо раціональної організації і ведення обліку активів та пасивів, формування фінансової звітності на підставі використання прогресивних форм і національних стандартів. Організація фінансового обліку власного капіталу, забезпечення зобов’язань та цільового фінансування: облік зареєстрованого капіталу; облік пайового капіталу; облік капіталу в дооцінках; облік додаткового капіталу; облік резервного капіталу; облік нерозподілених прибутків (непокритих збитків); облік вилученого капіталу; облік неоплаченого капіталу; облік забезпечення майбутніх витрат і платежів; облік цільового фінансування і цільових надходжень; облік страхових резервів. Облік довгострокових зобов’язань. Фінансовий облік поточних зобов’язань. Облік розрахунків з постачальниками та підрядниками. Облік розрахунків за податками та платежами. Облік праці та її оплати. Облік інших поточних зобов’язань. Облік доходів і результатів діяльності. Фінансовий облік витрат за елементами. Облік витрат діяльності. Облік на позабалансових рахунках. Фінансова звітність підприємств
Програма навчальної дисципліни «ФІНАНСОВИЙ ОБЛІК ІІ» підготовки бакалавра, галузі знань 07 «Управління та адміністрування», спеціальності 071 – «Облік та оподаткування», за освітньою програмою «Облік і аудит»
Keywords: Фінансовий облік ІІ; Пасиви