Статистичні та хемометричні методи в хімії - Супрунович, Сергій Васильович; Кормош, Жолт Олександрович; Сливка, Наталія Юріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Навчальний посібник присвячений прикладній науковій дисципліні, що виникла на стику хімії та математики. Викладені основи статистики, планування досліджень, оптимізації експеримента. Розглянуто базові методи аналізу даних – дисперсійний, регресійний, кластерний аналізи. Висвітлено найбільш поширені методи візуалізації даних. Для широкого кола спеціалістів з хімії та споріднених дисциплін. Корисна також студентам, вчителям та викладачам.
Keywords: хемометрика; посібник; статистичні методи; хімія; 54:519.237-7(07)