Формування емоційного інтелекту школярів на уроці англійської мови в режимі навчання онлайн і оффлайн - Хмельова, Ірина Ігорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2023)
Магістерська робота «Формування емоційного інтелекту школярів на уроці англійської мови в режимі навчання онлайн і оффлайн» присвячена актуальній проблемі розвитку емоційного інтелекту учнів під час вивчення англійської мови в сучасних умовах освітнього процесу. У роботі висвітлено ключові аспекти емоційного інтелекту, його роль у формуванні психологічної готовності учнів до навчання та соціальної адаптації. Проаналізовано сучасний стан проблеми розвитку емоційного інтелекту школярів у контексті навчання англійської мови, зокрема, враховуючи перехід від традиційного навчання до гібридного формату, який включає в себе як онлайн, так і оффлайн форми навчання. Зроблено аналіз методів та стратегій розвитку емоційного інтелекту, які можуть бути використані вчителями англійської мови для підтримки психологічного комфорту та активізації навчального процесу учнів. Проведено дослідження важливості взаємозв'язку емоційного інтелекту та освітнього процесу на уроках англійської мови в різних режимах навчання. Особлива увага приділена визначенню ефективних методів вимірювання та оцінювання рівня емоційного інтелекту учнів, що дозволяє здійснити індивідуальний підхід до кожного учня. Зроблено висновки про важливість розвитку емоційного інтелекту учнів для успішного вивчення англійської мови, наголошуючи на його позитивному впливі на академічні досягнення та соціальну адаптацію школярів. В результаті дослідження висунуто рекомендації щодо вдосконалення педагогічних практик з врахуванням емоційного аспекту в навчальному процесі англійської мови.
Keywords: емоції; емоційний інтелект; психологічний комфорт; активізація навчального процесу; динаміка розвитку