Метод «перевернутого класу» в навчанні англійської мови в старших класах - Товстяк, Марія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена впровадженню методу «перевернутого класу» в процес навчання англійської мови у старших класах. Актуальність дослідження полягає у потребі вдосконалення освітнього процесу, впровадженні інтерактивних методик, які забезпечують сучасний підхід до розвитку мовної компетентності та практичних навичок учнів. У роботі окреслено проблему недостатньої адаптації традиційних методів викладання до вимог сучасних учнів, що знижує їхню зацікавленість та успішність у навчанні. Особливості вирішення проблеми полягають у розробці структурованих навчальних матеріалів, використанні онлайн-платформ для організації самостійного навчання та використанні інтерактивних форм роботи у класі: групових дискусій, рольових ігор та проєктної діяльності. Результати дослідження засвідчили, що використання методу «перевернутого класу» сприяє зростанню навчальної мотивації, підвищенню рівня засвоєння матеріалу, покращенню комунікативних навичок та формуванню самостійності учнів. Висновки демонструють, що метод «перевернутого класу» є ефективним і перспективним підходом до навчання англійської мови, який відповідає сучасним освітнім тенденціям.
Keywords: перевернутий клас; інноваційні методи; мотивація; цифрові технологї; практичні навички