Леся Українка – Ілюміната: семантика світлових образів в ліриці поетеси - Левченко, Галина; Levchenko, H. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті простежується еволюція образних структур у ліричних творах Лесі Українки, пов’язаних зі світловими образами. Встановлюються семантичні зв’язки світлових образів з провідними концептами лірики поетеси. Пропонується тлумачення цих образів у контексті міфологічно-релігійних уявлень про світло, філософії серця та психології творчості. In this article are analyzed the evolution of image’s structures in lyric creation, written by Lesya Ukrainka, connected with light images. Set the semantics connects of light images with leading concepts Lesya Ukrainka’s lyric. Are proposed the interpretation of this images in context of mifological and religious representations about light, filisophy oh heart and psychology of creativity.
Lesya Ukrainka – Illuminati : Semantics of Light Images in the Lyrics of Poetess
Keywords: авторські конотації; концепт; творча еволюція; образна структура; copyright connotations; concept; creative evolution; structure of image