Самооцінка фізичного розвитку, стану здоровя, стомлення та його причини у процесі навчання сільських та міських школярів - Гордійчук, В. І.; Сітовський, Андрій М (My University, 2014)
Вивчення самооцінки фізичного розвитку, стану здоров’я, стомлення та його причини у процесі навчання учнів сільських та міських ЗОШ дозволить внести корективи в побудову навчального процесу з фізичного виховання сільських школярів. Більшість школярів оцінюють своє здоров’я як добре і задовільне, менший відсоток сільських учнів, на відміну від міських, вважають рівень своєї фізичної підготовленості високим. Основними причинами втоми сільські діти назвали важкий для засвоєння матеріал та багато уроків.
A self-appraisal of physical development, state of zdorovya, fatigue and its reason is in the process of studies of rural and city schoolboys
Keywords: сільські учні; міські учні; самооцінка здоров’я; стомлення; 796.01:316