Іноземна мова в професійній комунікації - Крюкова, Юлія Дмитрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент «Іноземна мова в професійній комунікації» є складовою частиною нормативного блоку освітніх компонентів циклу загальної підготовки магістра, підготовки здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти, галузі знань С Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини спеціальності С4 Психологія за освітньо-професійною програмою «Психологія». ОК «Іноземна мова в професійній комунікації» використовує досягнення та методи фундаментальних та прикладних наук та основних компонентів циклу професійної та практичної підготовки, що забезпечується її викладанням з урахуванням професійної орієнтації майбутніх фахівців. Навчання спрямовано на: 1) формування у здобувачів професійно-орієнтованої комунікативно-мовленнєвої компетенції (лінгвістична, соціолінгвістична і прагматична) для забезпечення їхнього ефективного спілкування в академічному та майбутньому професійному середовищі; 2) формування у здобувачів лідерських якостей, вільного компетентністного спілкування в діалоговому режимі з широкою науковою спільнотою та громадськістю в певній галузі наукової та/або професійної діяльності англійською мовою. 3) формування навичок критичного мислення, оцінки і синтезу нових ідей.
Keywords: силабус; психологія; іноземна мова; наукова комунікація