Документальні інформаційні системи - Петрович, Валентина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
У методичному виданні представлено навчально-методичний комплекс з освітнього компонента «Документальні інформаційні системи» для здобувачів вищої освіти спеціальності В13 «Бібліотечна, інформаційна та архівна справа» освітньо-професійної програми «Інформаційна, документно-аналітична діяльність» другого (магістерського) рівня підготовки. Подано силабус, який дасть змогу ознайомитися із змістовою складовою та структурою освітнього компонента, темами, які виноситимуться на лекційні та практичні (семінарські) заняття, самостійну роботу; тести для перевірки знань з освітнього компонента; рекомендації щодо їх підготовки, наукова й навчальна література. Рекомендовано здобувачам вищої освіти спеціальності В13 Бібліотечна, інформаційна та архівна справа.
Keywords: інформаційні ресурси; структури пошукових систем; методики рубрикації; принципи створення та функціонування розподілених інформаційних систем; систематизація документів; релевантність документів