Аграрна реформа і розвиток сільськогосподарської кооперації на Волині (1991 – 2009 рр.) - Шабала, Ярослав Миколайович; Shabala, Yaroslav M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
У статті аналізуються стратегічні засади аграрної реформи періоду незалежності України, основні нормативно-правові підстави проведення, шляхи, методи та наслідки її реалізації на Волині. В контексті реформування сільського господарства розглядається питання розвитку кооперації, показується її роль та місце в аграрному секторі на сучасному етапі, порушується проблема перспектив кооперативного будівництва у волинському селі.

The article analyses agrarian reforms in the period of Ukrainian independence, its legal basis, ways, methods and the conseguences of its realization in Volyn. The problem of cooperation development is considered in the context of agricultural reforms. The author tackles the importance of these reforms and their place in agrarian sector at the modern stage, paying great attention to the perspectives of cooperation process in Volyn village.
Agrarian Reforms and Development Agricultural Cooperation in Volyn (1991–2009)
Keywords: сільське господарство; аграрна реформа; аграрне законодавство; земельний пай; майновий пай; кооперація; сільськогосподарський кооператив; agriculture; agrarian reform; agrarian legislature; land share; property share; cooperation; agricultural cooperation