Вплив експериментальної програми тренування на показники фізичної підготовленості юних веслярів-слаломістів - Окунь, Дар’я; Okun, Dariya (Східноєвропейський національний університеті імені Лесі Українки, 2015)
У роботі розкрито проблему вдосконалення системи підготовки веслярів-слаломістів. В експерименті брали участь 60 спортсменів у віці 10–12 років. Оцінено параметри рівня розвитку фізичних якостей юних веслярів-слаломістів. Установлено достовірні зрушення контрольних показників швидкісно-силових і силових якостей. Доведено ефективність розробленої експериментальної методики тренування веслярів-слаломістів на початковому етапі підготовки. The work is devoted to improvement of the training of rowers–slalomists. The experiment involved 60 athletes aged 10–12. It was estimated the parameters of the level of development of physical qualities of young rowers–slalomists. It was revealed the significant displacements of control indices of speed-strength and power qualities. It was proved the efficiency of the developed experimental methodology of the training of rowers-slalomists at the initial stage of preparation.
Influence of Experimental Training Program on Indicators of Physical Preparedness of Young Rowers–Slalomists
Keywords: веслувальний слалом; фізична підготовленість; рухові якості; експериментальна програма; rowing slalom; physical preparedness; physical qualities; experimental program