Аналіз динаміки змін функціональних показників організму студентів, хворих на ожиріння, під впливом занять за експериментальною програмою в спеціальних медичних групах ВНЗ - Гуртова, Тетяна; Gurtova, Tatiana (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Актуальність розробки та впровадження в навчальних процес експериментальних програм із фізичного виховання зумовлені наявною ситуацією щодо стану здоров’я студентів ВНЗ. Завдання роботи – на основі експериментального впровадження авторської програми фізичного виховання для студентів, хворих на ожи-ріння, обґрунтувати доцільність використання занять аквааеробікою як ефективного засобу корекції фізичного стану таких студентів під час навчання у ВНЗ. Наведено отримані результати проведеного педагогічного експерименту. Доведено адекватність дібраних засобів фізичного виховання в процесі позбавлення від захворювання на ожиріння, що підтверджує доцільність її впровадження в курс фізичного виховання спеціальних медичних груп ВНЗ. The urgency of developing and implementing in educational process experimental programs in physical education is based on the current situation with the health status of the universities students. Objectives of the work –on the basis of author's program of physical education for obesse students, prove the feasibility of using aqua aerobics classes , as an effective means of correcting the physical condition of such students during their stay at the university based on the experimental implementation. There was obtained results of the experimental study. There was proved the adequacy of physical education matched towards the elimination of existing disease obesity, confirming the advisability of its implementation in the course of physical education universities special medical groups.
Analysis of the Functional Parameters of the Body of Obese Students, Obese Patients, Under the Influence of Experimental Program in the Universities Special Medical Groups
Keywords: студент; ожиріння; спеціальна медична група; ВНЗ; фізичне виховання; аквааеробіка; програма; a student; physical education; special medical group; universities; aqua aerobics; program