М. М. Фокін і хореографічне мистецтво першої четверті ХХ століття - Косаковська, Леся Петрівна; Kosakovska, Lesia P. (Рівненський державний гуманітарний університет, 2012)
Стаття присвячена дослідженню закономірностей трансформації виразових засобів класичного танцю в створенні балетних вистав початку ХХ століття. Аналізується творчий доробок та джерела хореографічного стилю М.Фокіна. The article is devoted to research regularity of transformation significant tools of classical dance in creating ballets at the beginning of XX century. The author analyzes masterpiece and sources of choreographically style of M.Fokin.
M.Fokin and choreographic art of the first fourth of ХХ of century
Keywords: класичний танець; classical dance; балетний театр; ballet theatre; хореографічний образ; dance image; балетна реформа; ballet reform