Реабілітаційна психологія - Мельник, Антоній Петрович (My University, 2021)
Професійна діяльність майбутніх практичних психологів передбачає знання та вміння щодо психологічного супроводу в реабілітаційному процесі. Становленню відповідних фахових навичок і умінь здобувачів вищої освіти, формуванню їхньої професійної компетентності сприяє оволодіння основами знань та практичних навиків психологічної допомоги при вивченні курсу «Реабілітаційна психологія». Метою викладення дисципліни є оволодіння знаннями, щодо психологічної реабілітації осіб з психосоматичними та психічними захворюваннями, осіб з девіантними формами поведінки, особливо залежних від наркотичних, хімічних, медикаментозних засобів та алкоголю, осіб в екстремальних ситуаціях та кризових станах.
Keywords: основи практичної психології; психодіагностика; психологічне консультування; психотерапія; психологія здоров'я