Комплексне використання мистецтв у процесі естетичного виховання молодших школярів - Чихурський, Анатолій Сергійович; Chykhurskyi, Anatolii S. (My University, 2008)
Проблема естетичного виховання дітей та підлітків посідає чи не перше місце у концепції розвитку та формування особистості й активно вдосконалюється науково-дослідними педагогічними інститутами. Формування естетичної культури – це процес цілеспрямованого розвитку здібностей повноцінно сприймати і правильно розуміти прекрасне у мистецтві та повсякденній дійсності. Він передбачає вироблення системи художніх уявлень, поглядів і переконань, виховання естетичної чуйності і смаку. Одночасно з цим у школярів виховується прагнення та уміння вносити елементи прекрасного у всі сторони буття, боротися проти всього потворного, "низького", а також готовність до посильного вияву себе у мистецтві.
Keywords: сенсорні здібності; Практична діяльність дитини; естетичне виховання