Особливості показників якості життя у хворих після інфаркту міокарда під впливом програми фізичної реабілітації в домашніх умовах - Індика, Світлана Ярославівна; Indyka, Svitlana Ya.; Бєлікова, Наталія; Belikova, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті представлено результати кількісної оцінки показників якості життя хворих після інфаркту міокарда за сумарним балом, який упродовж дослідження мав більш виражену позитивну динаміку в осіб основної групи, що свідчать про ефективність запропонованої авторської програми фізичної реабілітації для осіб після інфаркту міокарда в післялікарняному періоді в домашніх умовах. Проаналізовано джерела занепокоєння хворих, спричинені цією патологією, та виявлено тетраду причин, що набули максимального значення щодо зниження показників якості життя, а саме: необхідність лікуватись, обмеження фізичних зусиль й емоційного напруження, зниження активності в щоденному житті. The article presents the results of quantitative estimation of life quality indices of the ill after myocardial infarction with the total score that during the study had more expressed positive dynamics among the people of the main group of study that proves the effectiveness of proposed authoring program of physical rehabilitation for the people after myocardial infarction in post-hospital period in home conditions. It was analyzed the sources of disturbance of the ill which are caused by this pathology and it was defined the tetrad of reasons, in particular: need to be treated, limited physical and emotional loads, decrease of activity in everyday life.
Peculiarities of Life Quality Indices Among the ill After Myocardial Infarction Under the Influence of Physical Rehabilitation in Home Conditions.
Keywords: інфаркт міокарда; фізична реабілітація; домашні умови; якість життя; myocardial infarction; physical rehabilitation; home conditions; life quality