До проблеми вербальної агресії у масмедійному політичному дискурсі Франції - Гуз, Олена Петрівна; Huz, Olena P. (Кіровоградський державний педагогічний університет ім. В. Винниченка, 2011)
У статті порушується проблема вербальної агресії у масмедійному політичному дискурсі. Проаналізовано основні мовні засоби вираження агресії на прикладах політичних телевізійних дебатів за участю відомих політичних діячів Франції. This article deals with the problem of verbal aggression in mass media political discours. The main language means are analysedon the examples of political televisional debates with participation of the known political figures of France.
Гуз Олена Петрівна - старший викладач кафедри романських мов та інтерлінгвістики Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: вербальна агресія; масмедійний політичний дискурс; конфлікт; стратегії; тактики; опонент; передвиборчі теледебати; verbal aggression; mass media political discours; conflict; strategies; tactics; opponent; election TV debates