Побутові слова-реалії як засіб вираження історичного колориту роману Л. Фейхтвангера «Єврейка із Толедо» - Гринчук, Наталія Володимирівна; Gryntchuk, N. V. (Крым. респ. ин-т последиплом. пед. образования, 2012)
У статті розглянуто питання сутності слів-реалій і досліджено представлені у творі лексичні одиниці побутового характеру, які містять фонову інформацію для передачі історичного колориту. This article deals with essence of realia represented in L. Feuchtwanger’s novel the Jewess from Toledo, as well as with lexical units related to family life which contain background information about historikal.
Idioms colloquial speech as the forms to express the historical peculiarity in the novel of L. Feuchtwanger “The jewess from Toledo”
Гринчук Наталія Володимирівна - асистент кафедри німецької філології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: слова-реалії; колорит; лінгвокультурологічний компонент; фонова інформація; realia, colouring; linguocultural component; background information