Основи послідовного перекладу та методика його викладання : програма нормативної навчальної дисципліни - Гунчик, Ірина Олексіївна; Hunchyk, Iryna O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У сучасному світі інформаційних технологій і глобалізації суспільства, відкритості кордонів і тісної співпраці з франкомовними зарубіжними партнерами, гостро постає питання підготовки висококласних кваліфікованих спеціалістів в сфері перекладу. До того ж прискорений темп життя вимагає швидкого і найбільш точного відтворення іншомовного тексту при перекладі на рідну мову і навпаки, так як це впливає на різного роду відносини між країнами. З цією метою, укладена нами навчальна програма курсу з «Основ послідовного перекладу та методики його викладання», дасть змогу підготувати конкурентоспроможних компетентних спеціалістів у цій галузі, здатних поділитися своїм досвідом з майбутнім поколінням, а також практично продемонструвати набутті теоретичні та практичні навички, перекладацькі компетенції та вміння.
Програма навчальної дисципліни «Основи послідовного перекладу та методика його викладання» підготовки «магістр», галузі знань: 0203 «Гуманітарні науки», спеціальності – 01 Освіта, за освітньою програмою – 014 Середня освіта (французька). Програма складається з опису навчальної дисципліни, містить іноформацію щодо тематичного наповнення змістових модулів, а також перелік пинать до іспиту та список рекомендованої літератури.
Keywords: послідовний переклад; методика викладання; компетентність перекладача; аспекти усного послідовного перекладу