Інтерактивні форми навчання як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів - Мужичок, Юрій Іванович; Сосницька, Ярослава Сергіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Завдяки інтерактивним технологіям учні можуть: аналізувати навчальну інформацію, творчо підходити до засвоєння матеріалу, що робить процес навчання більш доступним; формулювати власні думки, вміло їх висловлювати, аргументувати та вести дискусії; слухати інших, поважати альтернативні думки; моделювати різноманітні соціальні ситуації та збагачувати свій соціальний досвід через участь у різних життєвих обставинах; будувати конструктивні стосунки в групі, уникати конфліктів, вирішувати їх, шукати компроміси, а також прагнути до діалогу та консенсусу; розвивати навички проектної діяльності, самостійної роботи та виконання творчих завдань.
Keywords: освіта; форми навчання; інтерактивні форми навчанння; пізнавальна діяльність учнів; 37.016