Перспективні напрями вивчення безробіття в зарубіжній науково-психологічній традиції - Рудюк, О. В.; Rudiuk, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті висвітлено сучасний досвід психологічної інтерпретації найбільш суперечливого й недостатньо розробленого на рівні наукового аналізу феномену кризового ринку праці – безробіття. Визначено концептуальні основи для подальшої теоретичної верифікації цієї проблеми в зарубіжних психологічних дослідженнях. The article highlights the contemporary aspects of psychological interpretation for the phenomenon of critical labour market of unemployment, the most controversial yet the least studied in terms of its scientific analysis. The research defines conceptual foundation for further theoretical verification in the direction of foreign psychological studies.
Perspective Study of Unemployment in Directions of Foreign Scientific Psychological Tradition
Keywords: безробіття; кризовий ринок праці; зайнятість; критична життєва ситуація; unemployment; critical labour market; employment; critical life experiences