Особливості методики фізичної реабілітації для жінок 50–55 років зі стенокардією напруги ІІ функціонального класу - Гузій, О.; Жарська, Н.; Huzii, O.; Zharskaia, N. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті розглянуто програму фізичної реабілітації жінок 50–55 років зі стенокардією напруги ІІ функціонального класу в лікарняний період, яка спрямована на покращення функціонального стану серцево-судинної системи унаслідок розширення та розвитку колатералей, як на периферії, так і в міокарді. На основі встановлення рівня функціонального стану серцево-судинної системи й фізичної працездатності осіб з ішемічною хворобою серця, а також факторів ризику, які сприяють розвитку цієї патології обґрунтовано доцільність реабілітації цього контингенту хворих. The article deals with the program of physical rehabilitation of women aged 50–55 who suffer from pectoris second functional group during the hospital period. The program refers to the amelioration of cardiovascular system caused by collaterals distention and development on peripheral vessels and myocardium one as well. The expediency of patients’ rehabilitation is grounded on the basis of cardiovascular system state and physical efficiency of persons who have coronary heart disease and also risk factors that influence the given pathology. The rational rehabilitation of this group of patients is proved on the basis of defining of the cardio-vascular system functioning status and physical capacity of the people suffering from ischemic heart disease, and risk factors of the pathology development.
Peculiarities of Physical Rehabilitation Method of Women Aged 50–55 who Suffer From Pectoris II Functional Group During the Hospital Period
Keywords: стенокардія; методика; фізична реабілітація; pectoris; methods; physical rehabilitation