Спосіб одержання сульфону 2-алілтіоімідазолу - Сливка, Наталія Юріївна; Slyvka, Nataliia Yu. (My University, 2011)
Спосіб одержання сульфону 2-алілтіоімідазолу, що передбачає операцію окис-нення вихідного продукту гідроген пероксидом із розрахунку сульфід: Н2О2=1:1 в льодяній оцтовій кислоті у присутності каталізатора, який відрізняється тим, що попередньо одержують спиртовий розчин 2-алІлтіоімідазолу, охолоджений до 0-2 °С, у який додають гідроген пероксид у співвідношенні 1:10, здійснюють синтез при перемішуванні у присутності каталізатора, виділяють продукт реакції шляхом додавання 10 % водного розчину натрій сульфіту після витримки у часі реакційної суміші та Ідентифікують одержану речовину як сульфон 2-алілтіоімідазолу, при цьому як каталізатор використовують Na2W04-2H20 (1:4), а час витримки реакційної суміші складає 40-50 годин.
Keywords: спосіб одержання; сульфон; 2-алілтіобензімідазол; гідоген пероксид; каталізатор; натрій вольфрамат; окиснення