Теоретичні засади моделювання дистанційного уроку географії - Ткачук, Надія Михайлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У сучасних умовах трансформації освітнього процесу, спричиненої цифровізацією та поширенням дистанційних форм навчання, зростає актуальність розробки ефективних моделей проведення уроків, зокрема й з географії. Географія як шкільний предмет формує в учнів просторове мислення, уміння працювати з картографічними матеріалами, критично осмислювати глобальні процеси та орієнтуватися в інформаційному просторі. Це потребує нових підходів до моделювання уроку, особливо в умовах дистанційного навчання.
Keywords: українська школа; географія; дистанційний урок; моделювання дистанційного уроку географії; 373.3/.5.016:911-047.58]:37.018.43 69