Основні результати місцевих виборів 2015 р. у Волинській області - Maлиновський, Валентин Ярославович; Malynovskyi, Valentyn Ya. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
Зважаючи на реформу місцевого самоврядування та процес децентралізації влади, що зараз проходять в Україні, дослідження результатів місцевих виборів є актуальним завданням, яке постало перед політичною наукою. Мета статті - аналіз основних результатів місцевих виборів 2015 р. у Волинській області та визначення впливу політичних сил на подальшу діяльність місцевих рад сьомого скликання. У статті застосовано методи спостереження, порівняння, аналізу й синтезу, прогнозування, статистичний метод. Результати дослідження становлять аналітичний матеріал для політичних партій, органів державної влади та місцевого самоврядування, який можна використати для аналізу проведеної виборчої кампанії, визначення її позитивних і негативних аспектів та вироблення відповідних висновків щодо подальшої діяльності місцевих організацій, політичних партій і представницьких органів місцевого самоврядування. Наукова новизна полягає в тому, що це перша наукова стаття, у якій здійснено аналітичний аналіз місцевих виборів у Волинській області (25 жовтня 2015 р.). Практична значущість матеріалів статті полягає в можливості їх використання в навчальному процесі у вищих навчальних закладах під час підготовки наукових статей та дисертаційних досліджень.

Because of the local government reform and decentralization of power that is taking place in Ukraine, research results of local elections is an urgent task facing political science. The article aims to analyze the main results of local elections in 2015 in Volyn region and determine the influence of political parties on the future activities of local councils seventh convocation. Research methods. In the article the methods of observation, comparison, analysis and synthesis, forecasting, statistical method. Results of the study are analytical material for political parties, public authorities and local governments, which can be used to analyze ongoing election campaigns determine its positive and negative aspects and to develop appropriate conclusions on the future of local party organizations and representative bodies of local self-government. Scientific novelty is that this is the first scientific paper, which carried out an analytical analysis of the local elections that took place in the Volyn region, 25 October 2015. The practical significance of the materials of the article is the possibility of their use in the educational process in higher education, preparing scientific papers and dissertations.
The Main Results of the Elections to Local 20l5 in the Volyn Region
Keywords: місцеві вибори; виборча система; партії; місцева рада; депутат; кандидат у депутати; виборці; local elections; electoral system; the party; local council; deputy; candidates; voters