Роман В. Лиса «Максим Гонтар»: історичні аспекти - Поворознік, Анастасія Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Мета публікації - комплексний аналіз історичних аспектів у творі «Максим Гонтар», зокрема особливостей презентації історії в індивідуальному досвіді головного героя. У фокусі дослідження – способи інтеграції родинної та національної пам’яті, мовної проблематики та трансформації особистості під впливом історичних травм.
Keywords: Володимир Лис; роман; історичні аспекти; внутрішній конфлікт; національна ідентичність