Інтернет-ресурси як фактор активізації публічної участі - Дунець, Анастасія Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі розглянуто інтернет-ресурси як чинник активізації публічної участі громадян у процесах управління та прийняття рішень на місцевому та національному рівнях. Проаналізовано сутність публічної участі, її форми та механізми реалізації в умовах цифрового суспільства. Особливу увагу приділено інтернет-платформам, соціальним мережам, електронним петиціям, онлайн-опитуванням та іншим інструментам цифрової демократії, які сприяють залученню громадськості до управлінських процесів. У дослідженні проведено аналіз українського та зарубіжного досвіду використання інтернет-ресурсів для стимулювання громадської активності, а також виявлено основні переваги та ризики такого залучення. Запропоновано практичні рекомендації щодо удосконалення механізмів цифрової участі для посилення демократичного врядування.
Keywords: інтернет-ресурси; публічна участь; форми публічної участі; політична комунікація; демократичне врядування