Особливості ритуалу як складника лінгвокультурологічних досліджень - Дунаєвська, О. В.; Dunayevska, O. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті досліджено специфіку вивчення мовних та культурних особливостей ритуалу як одного з основних джерел знань про людину та висвітлено проблему ролі, структури, типологічних та культурних особливостей релігiйного ритуалу. The article highlights the specific aspects of ritual’s features, its lingual and cultural background as one of the crucial issues in human cognition. The objective of religious rituals’ significance, its typological and cultural characteristics are main subjects of investigation.
The Issue of the Ritual in Linguacultorological Studies
Keywords: лінгвокультурологія; linguaculturology; релігійний ритуал; religious ritual; ритуальний дискурc; ritual discourse