Методика викладання суспільствознавчих дисциплін - Кінд-Войтюк, Наталія Василівна (My University, 2020)
Метою викладання навчального курсу «Методика навчання суспільствознавчих дисциплін» є формування уявлення студентів про закономірності і специфіку навчання суспільствознавчих дисциплін, про історію розвитку, значення і місце суспільствознавства в системі загальної і професійної освіти, а також розвинути педагогічні компетенції майбутніх учителів у галузі викладання суспільствознавчих курсів. Завдання дисципліни: ознайомити з програмами суспільствознавчих курсів, з логікою і змістом, підручників, методичних посібників з суспільствознавчих дисциплін (суспільствознавство, економіка, право, політологія, етика, естетика та ін.); сприяти формуванню уявлень студентів про методи, організовані форми та засоби викладання суспільствознавчих дисциплін в школі; показати роль учителя суспільствознавства, напрями і потенціал його творчого пошуку в процесі викладання дисциплін і позакласної діяльності; сформувати навички педагогічних розробок, моделювання і планування занять з суспільствознавчих курсів і їх структурних елементів (дидактичних одиниць), професійні навички учителя суспільствознавчих дисциплін.
Keywords: Суспільствознавство; Школа; Методика навчання