Звичаєво-обрядові дії, пов’язані з домашніми тваринами : відеолекція - Дмитренко, Алла Адамівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Висвітлені звичаї, обряди і вірування, пов’язані із доглядом за домашніми тваринами. Розглянуто скотарські мотиви в обрядових діях календарного (Введення, Святвечір, Різдво, Щедруха, Новий рік, Водохрещення, Благовіщення та ін.) і родинного (народини, весілля) циклів. Показано звичаї та обряди, що мали забезпечити здоров’я, гарний приплід та ін. худобі та використання продуктів тваринництва у святково-обрядовій культурі.
Keywords: Основні заняття; тваринництво; скотарські мотиви в обрядодіях; календарно-обрядові звичаї; обряди життєвого циклу; продукти тваринництва