Kiev Trial Chamber Functions - Levchuk, Ju.; Левчук, Ю. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті аналізується діяльність Київської судової палати – органу апеляційного оскарження рішень окружних судів, що був створений при реалізації судової реформи 1864 року у Російській імперії. З’ясовано основні функцій Київської судової палати. Київська судова палата, створена в1880 році, згідно з нормами Статуту1864 року, була органом апеляційного оскарження рішень окружних судів як судів першої інстанції у юридично визначених категоріях справ; цим полегшувалась діяльність прокуратури, захисту і нотаріату. Беручи до уваги позитивні і негативні наслідки реформи 1864 р. у контексті досвіду діяльності Київської судової палати слід визнати, що всі основні функції цим органом були виконані на високому рівні. Київська судова палата, будучи судовим органом, могла поєднувати свою роботу з іншими необхідними адміністративними й організаційними функціями в Київській губернії. The article analyzes the Kiev Trial Chamber activity – the appeal court for the district courts, which was established by the judicial reform of 1864 in the Russian Empire. The main Kiev trial chamber’s functions are discovered in the article. Kiev trial chamber, established in 1880 by the Judiciary Statutes of 1864, was the body of appeal for the district courts decisions and the court of first instance in legally defined categoriesof cases; the focus of the prosecution, the bar and the notary.
Функції Київської судової палати.
Keywords: Київська судова палата; судова реформа; Судові Устави 1864 року; функції палати; Kiev trial chamber; the judicial reform; the legalcourt regulations of 1864; the functions of the chamber