Станковий живопис українського художника С. Васильківського як відображення національної культури - Борис, Тетяна Петрівна; Борис, Татьяна Петровна; Borys, Tatyana Petrivna (My University, 2016)
У статті висвітлено творчий шлях українського художника С. Васильківського, який перебуваючи під впливом західноєвропейських течій, тяжів до живописного синтезу і сюжетної насиченості пейзажів, удосконалення колористичної, технічної майстерності тощо.
Easel painting by Ukrainian artist S. Vasylkivskyy as a reflection of national culture
Keywords: жанрова картина; centre painting; емоційність кольору; emotional color; гармонія частин; eurhythmy; задум художника; intention of the artist