Оцінка ступеня використання типологічного потенціалу насаджень сосни звичайної в умовах свіжого субору Колківського лісництва філії «Колківське лісове господарство» - Кондратовець, Антоніна Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Одним з найважливіших завдань сучасного розвитку лісового господарства є своєчасне та якісне відтворення лісів, збереження їх ресурсного, соціального, екологічного та біологічного розмаїття. Вирішення поставлених завдань можливе на основі впровадження науково-обґрунтованих систем ведення лісового господарства, розроблених на засадах невичерпного та раціонального лісокористування, покращення якісного складу насаджень та підвищення їх продуктивності. Перший розділ презентує загальні концепції та дослідження, що стосуються продуктивності соснових деревостанів в Україні. У другому розділі викладено опис об'єкта дослідження, включаючи його характеристику, і основні принципи та методи, що використовувалися в дослідженнях. Крім того, висвілені природно-кліматичні умови регіону, де проводилися дослідження. Третій розділ становить розгляд лісорослинних умов Колківського лісництва та визначення типологічного потенціалу насаджень сосни звичайної в умовах свіжого субору Колківського лісництва. В четвертому розділі описано матеріально-грошову оцінку лісосіки. Пʼятий розділ містить в собі техніку безпеки при проведенні лісовпорядних робіт. Робота виконана на 53 сторінках друкованого тексту, містить 9 таблиць, проілюстрована 5 рисунками. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (50 джерел).
Keywords: типологічний потенціал; стиглі насадження сосни