Функційні ознаки грамеми спонукальної синтаксичної модальності - Костусяк, Наталія; Kostusyak, N. (Волинський національний уініверситет імені Лесі Українки, 2012)
У статті системно описано грамему спонукальної модальності, подано її дефініцію, окреслено діапазон семантичних і формальних репрезентантів мо- дального значення власне-спонукальності та схарактеризовано значеннєві параметри й формальні маркери контамінованої спонукально-бажаної модальності.
Grammeme’s Functional Characteristics of Incentive Modality
Keywords: спонукальна модальність; наказовий спосіб; спонукальний спосіб; кличний відмінок