Міфічні істоти «Лісової пісні» у контексті образотворчого мистецтва - Логвинюк, Інна Олегівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Постановка проблеми. В Україні спостерігається загальний активний розвиток національної самосвідомості, прагнення до культурного відродження, розкриття власних традицій, в тому числі й української міфології. Українська міфологія активно розвивалась до того як на Русі запровадилось християнство. Відтоді офіційно вона перестала існувати і більшість свідчень про неї було втрачено. Проте, продовжила існувати нижча міфологія, яка тісно перепліталася з християнством. Сучасні пам’ятки слов’янської міфології збереглися у народних традиціях і фольклорі, звідти перейшли в образотворче мистецтво.
Keywords: сучасне мистецтво; графіка; лісова пісня; Леся Українка