Біотехнології в галузі охорони здоров'я - Моренко, Алевтина Григорівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Лабораторний практикум складений згідно діючої навчальної програми з «Біотехнології в галузі охорони здоровʼя» і розрахований для студентів спеціальності 091 Біологія, освітньої програми «Лабораторна діагностика». Включає лабораторні роботи, присвячені дослідженню методів генетичної трансформації плазміди бактерії Ecoli, культивації мікроорганізмів на живильних середовищах, виготовлення, фіксації і фарбування мікроскопічних препаратів, виділення мікотичної культури із наступною оцінкої її антибіотичної активності, визначення дії антибактеріальної речовини на культуру бактерії Е.coli, Staphylococcus, трансплантації і технології 3D друку тканин і органів.
Keywords: методики генної інженерії; методики роботи із клітинним матеріалом