Поширення християнства і його вплив на історичний та культурний розвиток Київської держави - Мартинюк, Дмитро Валентинович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У роботі розглядаються причини та передумови християнізації, за яких обставин та у зв’язку з якими історичними процесами відбувалось поширення християнства на території Київської держави, історичні наслідки прийняття християнства, його співіснування та взаємозв'язок з язичництвом, а також яким був його вплив на культурний розвиток Давньоруської держави.
Keywords: Київська держава; християнство; слов’яни; релігія; культура; язичництво