Розмовна англійська мова за зображеннями - Дурманенко, Оксана Леонідівна; Мельник, Вікторія Олександрівна (My University, 2021)
Основною метою навчання іноземної мови в школі є розвиток комунікативної компетенції учнів, а саме вміння використовувати іноземну мову як інструмент у діалозі культур і цивілізацій сучасного світу. Досягнення цієї мети передбачає взаємопов’язаний комунікативний та соціокультурний розвиток учнів засобами іноземної мови для їх підготовки до міжкультурного спілкування в різних сферах життєдіяльності: особистісній, професійній, освітній, публічній. Методичні рекомендації можуть бути використані під час організації освітнього процесу закладів дошкільної освіти, для підвищення кваліфікації вчителів, у закладах вищої педагогічної освіти, у системі післядипломної освіти педагогів. Навчання дітей старшого дошкільного віку іноземної (англійської) мови потребує максимального використання наочності. Але демонстрація завеликої кількості наочних посібників утомлює дитину, що може значно знизити ефективність опанування нею лінгвістичного матеріалу. Тому тільки використання різноманітних методичних прийомів навчання разом із використанням наочних посібників та чергування різних форм та видів роботи з дітьми призведе до формування мовленнєвої активності дошкільників
У сучасних соціально-економічних умовах дедалі більшого значення набуває досконале володіння іноземною мовою. Вивченню мов відводиться все більше програмного навчального часу не лише в школах і закладах вищої освіти, а й у закладах дошкільної освіти.
Keywords: англійська мова; наочність; ілюстрація; 811.111'276.12