Психологічна допомога сім’ї, яка виховує дитину із затримкою психічного розвитку - Магдисюк, Людмила Іванівна; Блаватна, Ольга Богданівна (My University, 2020)
У статті описано особливості психічного розвитку дитини та періоди, які важко переживають батьки осіб з порушеннями розвитку. Визначено, що ЗПР повільний темп вдосконалення деяких психічних функцій: мислення, емоційно-вольової сфери, уваги, пам’яті, який відстає від загальноприйнятих норм для конкретного віку. Досліджено, що діти, які виросли в сім’ях з негативним емоційним фоном, часто досягають менших успіхів у житті (у таких випадках, значна частина енергії іде не на навчання, розвиток, а на образи, конфлікти, переживання).
Keywords: психологічна допомога; затримка психічного розвитку; особа; сім’я; батьки