Психологія суїциду - Федоренко, Раїса Петрівна; Fedorenko, Raisa P. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Мета курсу: ознайомлення студентів із широким колом теоретико-методологічних питань психології суїциду, формування системи наукових знань в галузі теорії суїцидальної поведінки, практики психологічного консультування та терапії осіб із суїцидальними намірами, формування вмінь та навичок консультативної роботи та попередження суїцидальних спроб серед населення. Завдання курсу: сформувати у студентів знання з теорії суїцидальної поведінки, мотивації та факторів, які детермінують суїцидальну спрямованість особистості, понятійний апарат з психології суїциду на базі ознайомлення з основною психологічною літературою, вміння та навички роботи з діагностичними методиками із суїцидології та інтерпретації отриманих даних для постановки психологічного діагнозу, навички проведення консультування осіб, схильних до суїцидальних намірів, та опанування студентами методиками та техніками терапії щодо осіб, які здійснили спробу самогубства.
Keywords: психологія суїциду; психічне здоров'я; суїцидальні ризики; суїцидальна поведінка; психологічна допомога; психологія консультування різних категорій клієнтів