Природні рекреаційно-туристичні ресурси Костринської територіальної громади Закарпатської області - Карабінюк, Микола; Карабінюк, Яна; Добей, Вікторія (Вежа-Друк, 2023)
Різноманіття ландшафтів, наявність цікавих природних обʼєктів та помірні кліматичні умови в Костринській територіальній громади (ТГ) Закарпатської області є сприятливими для розвитку тут рекреації та туризму. За умови їх ефективної організації та контролю за участі місцевого населення, місцевого самоврядування та відповідних регулюючих органів рекреаційно-туристична діяльність є одним із найбільш екологічно чистих видів природокористування. На сьогодні територія Костринської ТГ є однієї із найбільш чистих та віддалених в Закарпатській області. Формування рекреаційної сфери та експлуатація природних ресурсів Костринської ТГ повинні враховувати особливі правила природоохоронного режиму на значній частці своєї території.
Keywords: рекреаційно-туристичні ресурси; територіальна громада; рекреаційна зона; 338.48-6:615.8+502.174(477.87)