Охорона ґрунтів та їх раціональне використання в межах Луцького району Волинської області - Карпюк, Зоя Костянтинівна; Димшиць, Олена Леонідівна; Качаровський, Роман Євгенович; Karpiuk, Zoia K.; Dymshyts, Olena L.; Kacharovskyi, Roman Ye. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Розглянуто раціональне використання земель при максимальному залученні їх до обігу за основним цільовим призначенням (використання під сільськогосподарські угіддя, лісові масиви, ставки, рекреацію та ін.), а також створення найкращих умов для високої продуктивності і найменших втрат праці й затрат із урахуванням їх екології та охорони.

The rational use of soils according to their main setting (agricultural use, forest arrays, ponds, recreation) and creation of the most favourable terms for high productivity at the least losses of labour and money taking into account their ecology and guard are considered.
The Guard of Soils and of Their Rational Use in Lutsk District of the Volyn Region
Роботу виконано на кафедрі фізичної географії ВНУ ім. Лесі Українки
Keywords: охорона земель; рекультивація; використання; родючість; екологія; guard of soils; use; scientifically grounded measures; fertility; ecology