Особливості порушення рухової функції колінного суглоба при ушкодженні передньої хрестоподібної зв’язки та роль засобів фізичної реабілітації в її відновленні - Ніканоров, Олексій Костянтинович; Nikanorov, Alexey (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті наведено дані основних механізмів порушення біомеханіки та рухової функції колінного суглоба в пацієнтів унаслідок пошкодження передньої хрестоподібної зв’язки. Проведено аналіз науково-методичних даних із питань функціонування анатомічних структур колінного суглоба, що забезпечують його стабільність і рухливість у нормі та при патології. Мета роботи – провести аналіз сучасних науково-методичних даних щодо порушення рухової функції в пацієнтів з ушкодженням передньої хрестоподібної зв’язки колінного суглоба та її відновлення. Установлено, що сучасна патогенетично обґрунтована фізична реабілітація тематичних пацієнтів має бути забезпечена комплексним застосуванням найбільш ефективних і раціональних засобів відновлення. The article provides us with data on the basic mechanisms of violations of biomechanics and motor function of the knee in patients as a result of damage to the anterior cruciate ligament. The analysis of the scientific and methodological information on the functioning of the anatomical structures of the knee joint, ensuring its stability and mobility in health and disease. The aim of work was to conduct analysis of modern scientific and methodological information about violation of motor function in patients with damage to the anterior cruciate ligament of the knee and its recovery. It has been established that the modern pathogenetically substantiated physical rehabilitation thematic patients should be provided with comprehensive application of the most effective and efficient methods of recovery.
Features of Motility Disorders of the Knee Joint in Damaged Anterior Cruciate Ligament and the Role of Physical Rehabilitation in its Restoration
Keywords: колінний суглоб; передня хрестоподібна зв’язка; реабілітація; артроскопія; knee joint; anterior cruciate ligament; rehabilitation; arthroscopy