Матеріальна та духовна культура Стародавнього Сходу: до методики навчання вибіркового освітнього компоненту. - Білик, Вікторія Андріївна (ХНПУ імені Г.С. Сковороди, 2024)
Впровадження змін у вищій школі, які відбуваються упродовж останніх років, серед іншого мають на меті не лише оптимізацію навчального процесу, але й покликані заохотити молодь до здобуття нових знань, сприяти кращій подачі інформації, чим зацікавити молодь, спонукати її до накопичення знань та, враховуючи індивідуальну траєкторію розвитку кожного студента, сприяти тому аби здобувачі у майбутньому могли продуктивно використовувати і застосовувати набуті знання. З огляду на це, структура будь-якої освітньої програми передбачає можливість формування індивідуальної освітньої траєкторії не лише шляхом вивчення нормативних дисциплін, але й через індивідуальний вибір здобувачами вищої освіти освітніх компонентів в обсязі, передбаченому законодавством. У Волинському національному університеті імені Лесі Українки діють відповідні нормативно-правові документи, які визначають порядок організації освітнього процесу. Метою даної публікації є спроба показати методи навчання студентів за освітньо-професійними програмами історичного спрямування на факультеті історії, політології та національної безпеки. Мова йтиме про вивчення історії Стародавнього Сходу.
Keywords: матеріальна і духовна культура; Стародавній Схід; вибірковий освітній компонент; методика навчання