Комунікативна роль як засіб реалізації маніпулятивного впливу в діалогічному дискурсі - Сорокіна, Ліна Євгеніївна; Sorokina, Lina Ye. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
У статті проаналізовано стандартні / ініціативні комунікативні ролі як засіб мовленнєвої маніпуляції. Особлива увага приділяється гендерному аспекту маніпулятивного впливу. The article deals with the standard /initiative communicative roles as means of verbal manipulation. The gender aspect of manipulative influence is the particular emphasis of the research
Communicative Role as Means of Manipulative Influence in the Dialogical Discourse
Keywords: стандартна /ініціативна комунікативна роль; маніпулятивна ситуація; діалогічний дискурс; standard / initiative communicative roles; manipulative situation; dialogical discourse