Форми та методи самостійної роботи студента над хоровою партитурою - Шиманський, Петро Йосипович; Тиможинський, Віктор Анатолійович; Чепелюк, Василь Адамович; Гаврилюк, Валентина Євгеніївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
В навчально-методичному посібнику висловлено чимало слушних порад, для опанування навичок читання хорових партитур та диригування. Зокрема, звернено увагу на слухове та зорове сприйняття музичного тексту, роль внутрішнього слуху, як під час читання партитури за фортепіано, так і в процесі слухання твору з нотами. В посібнику особливу увагу приділено ознайомленню студентів з хоровою партитурою шляхом безпосереднього інтонування кожної з партій з одночасним диригуванням.
Keywords: внутрішній слух; хорова партитура; музичний текст