Збереження чистого довкілля - запорука світового розвитку - Вознюк, Євгенія Василівна; Кошель, Анна Ігорівна; Voznyuk, E. V.; Koshel', A. I. (Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, 2013)
В стратегії національної безпеки кожної держави велика увага приділяється екологічній безпеці, а отже і екологічній політиці в цілому, адже вона полягає в цілеспрямованому впливі на навколишнє середовище і має на меті подолання існуючих екологічних проблем, збереження довкілля, забезпечення екологічної безпеки країни і захисту здоров’я людей, а також є стимулом державам відповідати екологічним стандартам світу так, як при вступі до будь-якої міжнародної організації або союзу, кожна країна стикається з рядом вимог, серед яких чільне місце посідають екологічні. The national security strategy of each country focuses on environmental safety, and environmental policy as a whole, because it is focused on the impact on the environment and aims to overcome current environmental problems, environmental protection, environmental security and people’s health protection as well as an incentive to States meet environmental standards in the world as for admission to any international organization, or union, each country faces a number of demands, including primary attention to environmental.
Вознюк Євгенія Василівна - канд. політ наук, ст. викл. кафедри країнознавства і міжнародних відносин Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки
Keywords: "екологічна проблема"; екологічні виклики; екологічна безпека; екологічна політика; формування екологічної культури; Глобальний екологічний фонд; Європейська комісія; "ecological problem"; environmental challenges; environmental safety; environmental Policy; formation of ecological culture; Global Environment Facility; European Commission