Майндфулнес для психологів: теорія та практика - Лазорко, Ольга Валеріївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2026)
Курс орієнтований на поглиблене вивчення майндфулнес як науково обґрунтованого міждисциплінарного феномену та як професійної компетентності психолога-дослідника. Програма розкриває майндфулнес не лише як набір технік усвідомленості, а як цілісну методологічну рамку роботи з увагою, тілесним досвідом, емоційною регуляцією та рефлексією, що має безпосереднє значення для психічного здоров’я, професійної стійкості та етичної відповідальності психолога. У курсі майндфулнес розглядається як сучасний інтегративний напрям, що поєднує здобутки клінічної психології, нейронаук, полівагальної теорії, феноменології, духовної психології та досліджень свідомості. Аспіранти аналізують теоретичні моделі майндфулнес, його нейропсихологічні механізми, а також можливості й обмеження використання практик усвідомленості в наукових дослідженнях і професійній діяльності психолога.