Діагностична практика: силабус - Гошовська, Дарія Тарасівна; Мудрик, Алла Борисівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Метою виробничої діагностичної практики є: поглиблення теоретичних знань, які студенти отримали при навчанні у вузі; отримання навичок оперативного планування програми діагностичного обстеження у відповідності до побажань замовника; отримання навичок самостійного діагностичного обстеження в малих групах; перевірка здатності студентів-психологів до створення довірливих і продуктивних контактів з членами і керівниками малих груп; оцінка готовності студентів до самостійної творчої діяльності з вивчення соціально-психологічних характеристик малих груп; отримання навичок обробки результатів проведених психологічних досліджень, компетентної інтерпретації отриманої психологічної інформації; оволодіння вміннями оформляти результати соціально-психологічних обстежень. Студенти повинні знати: • основні відомчі нормативно-правові акти, які регламентують діяльність практичного психолога в установі (організації); • функціональні обов’язки психолога установи (організації); • механізми самомотивації та організації психологічних досліджень; • основні методи психологічних досліджень; • особливості вибору та застосування психодіагностичних методів у практичній діяльності психолога; • соціально-психологічні характеристики особистості; вміти: • здійснювати підбір психодіагностичного інструментарію, необхідного для проведення соціально-психологічного дослідження; • проводити соціально-психологічні обстеження, передбачені програмою практики; • здійснювати обробку результатів дослідження і їх аналіз;
Keywords: діагностика, корекція; індивідуальна програма розвитку