Образ жінки у релігійній періодиці (на матеріалі часописів 30-х років ХХ ст. «Церква і нарід» та «Шлях») - Рожило, Марія А.; Rozhylo, M. A. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті проаналізовано, як представлено образ жінки у релігійних часописах Волині періоду міжвоєння. Досліджено контент періодичних видань «Церква і нарід» та «Шлях». Образ жінки простежено в контексті формулювання її ролі, завдань, місця у сім’ї та суспільстві. Основну увагу зосереджено на висвітленні образу жінки в таких аспектах: матір, дружина, християнка. Об’єднуючим фактором у потрактуванні місії жінки в аналізованих часописах є висвітлення її завдань у морально-етичному контексті. З’ясовано, що жінка-матір – одна із першопочаткових ланок у вихованні свідомого християнина. The article analyzes how the presented image of women in the religious magazines of Volyn of the 30-ies of XX century. Investigated the content of periodicals «Tserkva i Narid» and «Shlyach». The image of the woman is traced in the context of the wording of its role, tasks, place in the family and society. Focuses on the coverage of the image of women in such aspects: mother, wife, Christian. The unifying factor in the interpretation of the mission of women in the analyzed journals is lighting her task in the moral and ethical context. Found out that the woman is the mother of one of the initial links in the upbringing of a conscious Christian. Keywords: mass media, religious periodicals, content, female, perspective, moral and ethical aspects.
The Image of Women in Religious Periodicals (Based on the Journals of the 30-ies of XX Century «Tserkva i Narid» and «Shlyach»)
Keywords: мас-медіа; mass media; релігійна періодика; religious periodicals; контент; content; образ жінки; female; проблематика; perspective; морально-етичний аспект; moral and ethical aspects