Симфонічна творчість Олександра Козаренка - Коменда, Ольга Іванівна; Komenda, Olha I. (Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, 2013)
У статті проаналізовано жанрово-стильові джерела та композиційні особливості симфонічних творів Олександра Козаренка межі 1980-х−1990-х років («Чакона», «Епістоли», Концерт для скрипки з оркестром). Здійснено їх порівняння із ключовими камерними творами композитора відповідного періоду. The paper explores the genre and stylistic sources and compositional features of symphonic works by Olexandr Kozarenko the late 1980s and early 1990s («Chaconne», «Epistles», Concerto for Violin and Orchestra). Researcher compared them with main chamber works by composers of the same period.
The Symphonic Works by Olexandr Kozarenko
Keywords: жанрово-стильова модель; симфонізм; темброва драматургія; жанрове варіювання теми